Home Studenti Organizatii
Organizații studențești PDF Imprimare Email
Marţi, 03 Februarie 2009 14:58

Suntem organizație legal constituită, de 26 de ani, la nivelul  Facultății de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informaţiei din Iaşi și reprezentăm toți studenții, atât la nivelul facultății, cât și la alte nivele administrative, apărând drepturile studenților, îndeplinind un rol sindical. Scopul organizației este de a promova şi apăra intereselor profesionale , științifice, sociale, economice, sportive și culturale ale membrilor săi și pe cele ale studenţilor facultății, prin proiecte, campanii de informare și traininguri, sprijinirea activității de modernizare a învățământului etnic precum și consolidarea relațiilor cu mediile universitare și de cercetare științifică din țară și din străinătate dar şi implicarea lor în diverse activităţi de voluntariat şi/sau educaţionale, acestea contribuind activ la dezvoltarea lor socio-profesională. Totodată, aceste activități influenţează pozitiv evoluţia comunităţii din care fac parte. Acțiunea de voluntariat a devenit o activitate importantă și în țara noastră, fiind răsplătită cu credite suplimentare și recunoscută ca experiență profesională.

Pe lânga toate acestea, suntem o familie mare, cum ne place nouă să spunem, unde reușim să învățăm, să ne distrăm, să rezolvăm probleme și să ne ascultăm reciproc. Ne bazăm pe respect, loialitate, încredere, toate aceastea ajutându-ne să ne atingem scopurile mult mai ușor. Lucrând împreună și cu oamenii care știi că îi găsești mereu acolo unde ai nevoie, e mult mai ușor să atingi pragurile cele mai înalte. Alături de membrii noști reușim să desfășurăm cât mai multe proiecte atât distractive cât și educative. Muncind din greu pentru tot ce ne propunem  reușim să dezvoltăm și să îmbunătățim fiecare lucru, dar reușim să ne dezvoltam și pe noi.

Membrii asociației sunt persoane fizice, studenți electroniști, indiferent de vârstă, profesie, sex, naționalitate, cetățenie, religie, origine sau convingeri politice. Membrii pot fi: a) membri fondatori; b) membri candidați; c) membri activi; d) membri de onoare.

Din organizația noastră fac parte, până la momentul actual, 88 de membrii activi și 125 de membri candidați datorită faptului că în fiecare an recrutăm oameni noi. Suntem deschiși la nou și suntem un colectiv mare și unit. Ne ocupăm foarte mult de membrii noștri și încercăm să îi ajutăm să se dezvolte atât pe plan personal, cât și profesional. Dăm ocazia de a se lega prietenii strânse prin coordonoarea numeroaselor proiecte și prin petrecerea timpului împreună, prin diverse ieșiri sau desfășurând diferite activități. De asemenea, pot participa la training-uri și workshop-uri ținute de membrii noștri și își pot îmbunătăți astfel calitățile de comunicare și lucru în echipă.

Organizația noastră se ocupă atât cu proiecte educaționale, cât și cu proiecte menite să ne facă să muncim cu mai mult spor, proiecte bazate pe distracție și viața de student.

 

  • BEST (Board of European Students of Technology) Iași

De 27 de ani voluntari în Europa, de 15 ani voluntari în Iași - suntem o organizație de tineri activi ce caută în mod constant să aducă un plus de culoare în viața studenților de la Universitățile Tehnice. Prin diferite proiecte însoțite de un spirit multicultural ne concentrăm eforturile spre a dezvolta studenții din toate punctele de vedere.

De ce am ales să fim voluntari?
"Fără îndoială că un grup mic,dar dedicat și gânditor de cetățeni poate schimba lumea; de fapt, este singurul lucru care a schimbat lumea până acum" – Margaret Mead

 Avem puterea de a fi cea mai bună generație, luptând zi de zi pentru comunitatea în care trăim! An de an reușim să evoluăm, respectând valorile care ne definesc: fun, friendship, flexibility, learning și improvement. În BEST am găsit cei mai buni prieteni, alături de care am lucrat la fiecare eveniment în parte, ne-am perfecționat învățând din greșeli și bucurându-ne de reușite, și nu în ultimul rând ne-am distrat călătorind, atât în Romania, cât și în Europa.

Fiind prezenți în 33 de țări și 95 de Universități Tehnice, în acțiunile fiecărui membru se reflectă gândirea multilaterală, interesul pentru cultură și dezvoltare personală. Pentru a eficientiza interacțiunea dintre aceștia se organizează întâlniri bianuale, ce aduc împreună peste 300 de oameni împărtășind aceeași misiune și viziune.
La nivel regional colaborăm cu grupurile locale din cele 5 centre universitare: București, Brașov, Chișinău, Cluj-Napoca și Timișoara, organizând evenimente ce au scopul de a dezvolta studenții din România și Republica Moldova, dar și membrii BEST.
În cei 16 ani de activitate am reușit să fim prezenți, cu sprijinul Universității Tehnice „Gheorghe Asachi", în comunitatea ieșeană cu peste 16 evenimente de carieră, 16 cursuri academice de sezon, 7 competiții de inginerie, 6 workshopuri internaționale și 9 evenimente de dezvoltare personală menite să faciliteze interacțiunea dintre studenți, reprezentanți de companii și reprezentanți ai universității.
Anual ne adaptăm pe nevoile studenților din Iași: dorința de a călători – cursuri - pentru că tuturor le place să viziteze locuri noi, să cunoască oameni noi, dorința de progres – traininguri - pentru a învăța lucruri care îi vor dezvolta din punct de vedere personal și profesional și nu în ultimul rând, dorința de a dobândi o carieră –evenimente naționale de carieră- pentru a intra în contact direct cu angajatorii.
Pentru a contribui la dezvoltarea fiecarui membru BEST responsabilii, coordonatorii și conducerea se schimbă în fiecare an. În acest mod oferim șansa tuturor de a experimenta, de a învăța și de a se autodepăși realizând evenimente ce evoluează de la un an la altul.
Un rol important în asigurarea progresului și continuității organizației îl reprezintă grupul de alumni, în număr de 138, care ne sunt alături și ne ghidează oricând avem nevoie. Chiar dacă ei nu mai sunt de mult studenți, BESTul a reprezentat și reprezintă în continuare locul unde au legat prietenii de durată, au învățat cum să își atingă obiectivele și cât de important este voluntariatul în viața unui student.

Corina – alumna BEST Iași: „BEST este locul în care am învățat, am greșit, am învățat din nou, am fost membru al unei echipe, dar am și coordonat. A fost ca un... parc de aventuri. Am avut provocări, riscuri, planuri, prieteni și oportunități pentru a face o tonă de lucruri. BEST este locul oricărui student care vrea să ajungă la potențial maxim și care își propune să facă lucrurile diferit. După activitatea din BEST, evenimentele la care am participat și țările din care am cules informații, am învățat să-mi construiesc cariera, să jonglez cu pasiuni și experiențe și să văd jumătate din Europa, sau chiar mai mult." 

Pentru mulți experiența din BEST este de nedescris. Nu se găsesc suficiente cuvinte pentru a exprima toate trăirile și momentele petrecute alături de oameni care te provoacă să devii cea mai bună versiune a ta, dar, pe scurt, „BESTul reprezintă cea mai tare experiență a studenției!".


Ultima actualizare în Miercuri, 28 Iunie 2017 08:49